• Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • kind
  • zwanger
  • trending
  • food
  • shopping
  • fashion

Obaby

Mama, Fashion en Kids

KIND

Of je nu ervaren moeder bent of dat je net moeder bent geworden, wij brengen je interessant nieuws en wetenswaardigheden over opvoeden en kinderen. Ook ondernemende vrouwen, die vaak werk en gezin combineren en er ook nog in slagen om op beide vlakken succesvol te zijn, krijgen hier een podium. Maar ook vrouwen die een speciale gebeurtenis over hun kind vertellen.

Autostoeltjes: Wanneer heb je welk autostoeltje nodig?

Obaby - Michelle

Een autostoeltje is nodig om een kind zo veilig mogelijk te vervoeren. Je kunt een kind nou eenmaal niet op de achterbank zetten de gordel om doen, want voor een klein kind is dit simpelweg niet veilig genoeg. Dat is dan ook de reden dat een autostoeltje nodig is. Deze moet voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Er moeten materialen worden gebruikt die veilig zijn en natuurlijk moet het stoeltje goed gemonteerd worden.

Testresultaten

Let bij aankoop dan ook altijd op de testresultaten van het stoeltje dat je op het oog hebt. De ene stoel komt een stuk beter uit de test dan de andere, en het is beter om wat extra geld uit te geven dan om te gaan voor een goedkopere stoel die minder veilig is. Lees zeker wat reviews van anderen voor je de aankoop doet.

Welke stoeltje heb je nodig?

Als jouw kind 0 tot 13kg is, heb je een 0+ stoel nodig. Er is ook nog een 0 stoel, maar deze zijn bijna niet meer te vinden. Je kunt dan het beste gaan voor de 0+. Dan is er groep I waarbij het kind 9 tot 18kg weegt en dus al wat groter is. Deze worden vaak bevestigd door middel van een autogordel of Isofix, wat in vele auto’s terug te vinden is of erin gemaakt kan worden. Groep II is er vanaf 15 tot 25kg. Tot slot is er nog groep III, waarbij sprake is van 25 tot 36kg. Tegen die tijd is het kind al behoorlijk groot maar is het nog steeds belangrijk om goed op te letten dat het kind Bij Bol.com heb je enorm veel keuze, bekijk dan ook even of er een geldige Bol.com kortingscode wordt aangeboden. Wel zo handig.

Gewichten

Kiest dus altijd het juiste stoeltje voor deze gewichten uit. Twijfel je omdat jouw kind bijvoorbeeld groter is dan gemiddeld? Ga dan langs in een winkel om te proberen, dan weet je zeker dat je stoeltje goed is. De ANWB bijvoorbeeld verkoopt een aantel goede autostoeltjes. Ook doen zij elk jaar een test, zoals in afgelopen mei. De testresultaten van de ANWB kan je hier lezen.

Beeld: Ida Irby

Filed Under: Kind

Moeder worden: dit had jij vooraf willen weten.

Obaby - Michelle

Dat het moederschap je leven voorgoed  én ingrijpend veranderd weten we allemaal. Hoe goed je je ook voorbereid als mama in spe; er zijn dingen die je van te voren niet had kunnen bedenken. Twijfels zijn zeker in het begin heel normaal. Hier onder 5 dingen die je misschien wel graag had willen weten aan het begin van je moederschap.

1. Hulp vragen is geen schande!

Integendeel. Het is goed en juist verstandig om hulp te vragen van de mensen die je om je heen hebt! Het opvoeden van een baby kost nu eenmaal erg veel tijd en vooral ook energie. En iedere moeder heeft momenten dat het gewoon teveel wordt. Je moeder, schoonmoeder of vriendin die ook mama is zal dit dan ook zeker begrijpen. Vraag ze daarom om hulp om een middagje voor jezelf te hebben, je huis door te werken of waar je maar behoefte aan hebt. Na je break kun veel meer hebben en met vernieuwde energie alles weer aan!

Bekijk: 25% korting met deze JD Sports kortingscode

2. De tijd gaat veel sneller als voordat je mama was!

Iedereen zal het je vertellen als je mama bent geworden: Geniet want de tijd vliegt! En dit klopt ook. Voordat je het weet gaat je kind naar school en besef je dat de jaren écht voorbij zijn gevlogen. Probeer van elke mijlpaal met je kleine zoveel mogelijk te genieten!

3. Je doet het nooit goed of fout!

Tegenwoordig zijn er talloze opvoedingssites. Dit is natuurlijk heel fijn omdat het houvast geeft in hoe jij met je kind omgaat. Besef alleen wel dat het opvoeden van je kind niet volgens de boekjes hoeft te gaan. Je hebt je eigen liefdevolle en bijzondere manier om je kind groot te brengen. Er bestaat daarom ook geen foute en absoluut goede manier. Laat je dit dus ook niet aanpraten!

4. Je bent jaloers op je werkende man en vriendinnen.

Het klinkt misschien vreemd maar er kan een moment komen dat je jaloers bent op je partner die ’s morgens naar zijn werk vertrekt. Of je kinderloze vriendin die lekker gaan shoppen zonder tijdsdruk. Allemala dingen die je voorheen zelf ook deed maar nu niet meer kan. Het is dus heel normaal dat je als kersverse moeder soms gevoelens van jaloezie ervaart!

5. Tijd voor jezelf. Wat is dat?

Elke nieuwe moeder kent de dagen dat je in de middag nog ongedouched in je nachtjapon rondloopt. Het verzorgen van je baby neemt je in beslag en de dagen lijken voorbij te vliegen. Tijd voor jezelf hebben wordt steeds lastiger. Probeer in het weekend als papa er is hier van te profiteren. De meeste vaders genieten ook van tijd met hun baby en zo komt jij weer toe aan jezelf!

Beeld: copyright bij Peter Dutton, Flickr

Filed Under: Kind

Opvoedkritiek. Hoe ga jij er mee om?

Obaby - Michelle

We kennen het allemaal:  kinderen die de hele supermarkt bij elkaar krijsen omdat ze per se paprika Pringles willen. Die gillend door het restaurant rennen. Die andere kinderen pesten. Die constant klieren in de klas. Die niks lusten. Die onbeleefd zijn. Kinderen die schelden en vechten en tegen iedereen een grote mond opentrekken.

Lees ook: Wolkyshop kortingscode voor 10% korting 

Doe ik het dan écht niet goed?

Natuurlijk is het van anderen vaak goed bedoeld advies. Kinderen hebben nu eenmaal iets schattigs over zich, waardoor voor mensen de drempel laag is om te reageren op onwenselijk bedrag.  Toch kan deze kritiek soms voor veel twijfels zorgen. Doe ik het echt niet goed? Heeft die ander gelijk? Doe ik iets raars? Terwijl er niets mis mee is om achter je eigen standpunt te blijven staan, want daar heb je niet voor niets voor gekozen. Hieronder een aantal tips om het commentaar makkelijk(er) van je af te schudden:

  • Ga niet de discussie aan als je daar geen zin in hebt. Je bent niemand verantwoording schuldig over jouw keuzes. Oké, je partner misschien, maar dat is het dan wel zo’n beetje.
  • Geef met een korte en vriendelijke manier aan dat je geen advies nodig hebt: ‘Oh, alles onder controle hoor!’ en ga verder met waar je mee bezig was.
  • Word je onzeker door het commentaar dat je hebt gekregen? Probeer dan voor jezelf terug te halen waarom JIJ het belangrijk vindt dat je de situatie aanpakt zoals je dat zojuist hebt gedaan. Dat jij zelf achter je keuzes staat is het belangrijkst. Een ander heeft daar niets mee te maken.
  • Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het wél eens bent met de opmerking van de ander. In dat geval kun je simpelweg bedanken voor het advies ;-).

Beeld: Pixabay

Filed Under: Kind

Zoon (7) bedreigt me met een speelgoedwapen

Obaby - Michelle

Lizzy maakt zich grote zorgen over haar zevenjarige zoon die haar bedreigt met een speelgoedwapen:  “ wat ben ik blij met mijn baan, dan heb ik even rust ”

Bedreigd met een speelgoedzwaard

Een paar maanden geleden ging het weer vreselijk mis, de aanleiding was maar klein, ik vroeg hem vriendelijk zijn bord leeg te eten, al was mijn geduld na een paar keer vragen behoorlijk op en die boze toon maakte hem weer kwaad. Woedend rende hij naar boven, daar stond hij: met de kamerdeur los getrokken  in zijn armen, tussen al het speelgoed.

Afkoelen in de badkamer

Op dat moment was mijn geduld volledig op,  nadat ik naar boven was gerend ging ik tegen hem tekeer waarop hij zijn speelgoedzwaard pakte en zei: “als dit een echt zwaard was had ik je gestoken” .  Het zwaard heb ik uit zijn handen gegrist en deze krijgt hij natuurlijk nooit meer. In de badkamer ben ik gaan afkoelen; om hem vervolgens te benaderen en eens goed uit te leggen dat dit niet kán. Vreemd genoeg kwam dit totaal niet bij hem binnen, de deur viel er per ongeluk uit en daarom was hij zo boos geworden; dat baart me nog de meeste zorgen.

Hij is anders

Al lange tijd weet ik dat mijn zoon anders is als andere kinderen. In de vroeg ontwikkeling waren er al opmerkelijke dingen te zien; zo sprak hij al woordjes  hij met 5 maanden en viel het op school in groep 1 al op dat hij woede-uitbarstingen kon hebben. Ook de aansluiting met andere kinderen verliep moeilijk, deze begonnen hem natuurlijk steeds meer te mijden. Ik maak me grote zorgen over de dag dat hij 16 is en waarschijnlijk een kop groter als mij met een écht zwaard staat te zwaaien…

Pdd-Nos

Inmiddels is er na jaren observatie thuis en op school en vele gesprekken een diagnose gekomen: Pdd-Nos. Dit is een aan autisme verwante gedragsstoornis en aan alle kenmerken voldoet hij ook wel. Zo neemt hij taal heel letterlijk; als ik dreig dat ik zijn speelgoed ga weggooien als hij niet fatsoenlijk opruimt heeft hij al een vuilniszak te pakken en daar doet hij zonder enige emotie alles in wat hij niet meer nodig heeft.  Probeer dan nog maar eens uit te leggen dat de bedoeling is dat hij zijn kamer opruimt..die informatie gaat langs hem heen.

Spanningen zonder structuur in huis

Het is van groot belang dat hij met veel structuur en duidelijk wordt opgevoed. Een tijdje gelegen gingen we op visite en had hij tassen vol favoriet speelgoed ingepakt met het idee dit mee te nemen. Natuurlijk ging dit niet; de tassen waren veel te zwaar maar hier had hij meteen een oplossing voor: als de tassen te zwaar waren voor hem kon ík die toch dragen? Of de keer dat hij wilde verven nét voor etenstijd en ik zei dat het na het eten wel kon omdat het eten bijna klaar was, hij keek me verbaasd aan en zei: “ dan zet je het gas uit en eten we iets later “ . Qua intelligentie is hij soms slimmer als mij, en dat maakt het moeilijk om hem als autistisch te zien.  Hij heeft veel creatieve oplossingen,  maar hier kan  ik niet toegeven; hij zal de volgende dag zal hij hetzelfde vragen. Uitzonderingen zijn uit den boze voor hem.

Onverwachte gebeurtenissen

Ook zijn onverwachte dingen voor hem een bron van spanning. Als ik zeg we gaan “zo weg “ is dit niet duidelijk genoeg. Om twee uur gaan we weg,  om half twee eten we een broodje dus je kan tot kwart over 1 spelen. Dit geeft hem rust en duidelijkheid.De therapeute legde de werking van zijn hersenen uit als drie legoblokjes. Bij een normaal mens staan die blokjes steeds met elkaar in verbinding en is er een tussenruimte die ook wordt gebruikt. Bij een autistisch kind staat ieder blokje op zich zelf, er is geen plek voor verassing of nuance.

Zijn vriendje onaangekondigd voor de deur

Een vriendje wat onaangekondigd voor de deur staat, maakt hem overstuur. Hij rent dan zonder jas naar buiten, vergeet zijn televisie op uit te zetten, en al snel neemt hij de leiding in het spellen met de ander en vangt hij ieder detail op.

Er helemaal doorheen

Zelf zit ik er doorheen, het liefst breng ik hem om 17 uur naar bed om bij te komen en regelmatig vraag ik me af waarom ik zoveel moeite heb gedaan met alle ivf-pogingen om hem te krijgen. Gelukkig heb ik mijn baan, hier kom ik tot rust en kan ik nadenken over hoe ik hem beter kan helpen al weet ik dat ik hem nooit helemaal zal begrijpen. Natuurlijk zijn er ook bijzondere en lieve momenten waarop ik even vergeet dat hij vaak zo onmogelijk en boos is; zo bracht hij laatst koffie op bed en had hij de tafel beneden helemaal zelf gedekt met lekkere broodjes.  Op het schoolplein ben ik weleens aangesproken maar ik vermijd liever gesprekken over hem omdat het me emotioneel maakt. En daar hebben we niks aan

Beeld: Pixabay

Filed Under: Kind

Het 10 minuten gesprek: zo hou je het leuk

Obaby - Michelle

Het 10 minuten gesprek kennen we allemaal.  Hét moment waarop je wordt bijgepraat over de prestaties, de dingen die nog lastig gaan en het gedrag van je kind. Toch zien veel jonge ouders op tegen deze gesprekjes. Vaak is de tijd gewoonweg te kort om uitgebreid verslag te krijgen en al je vragen te stellen. Bereid je daarom een beetje voor, dit scheelt echt!

Ook leuk om te lezen:

Kortingscode Bol.com van 10% op je aankoop

Het is een update

Het 10 minuten gesprek voor je kleine deugniet is echt bedoeld om even met elkaar te kijken wat er goed gaat met je kind, en wat minder goed. Soms laat de juf of meester werkjes of schoolmateriaal zien en vertelt ze daar iets over. Je kunt positieve dingen over je kind horen, maar natuurlijk ook minder leuke. Ben je het ergens niet mee eens? Schiet niet meteen in de verdediging. Je hoeft niet meteen te reageren, je kunt het best even laten bezinken en er later op terugkomen in een apart gesprek. Een 10 minuten gesprek is alleen een korte update over je kind tijdens de schooluren.

Stap positief de klas in

Het scheelt enorm als je het gesprek in gaat met een positieve houding. Ook al is de leerkracht niet helemaal je type; toon tóch waardering voor het werk  en geef een compliment. Een tip om het gesprek goed te beginnen: noem aan het begin van het gesprek een voorbeeld van iets waar je kind zich positief over uitlaat thuis. Dat schept meteen een prettige en vriendelijke sfeer. Probeer ook altijd positief af te sluiten, ook al liep het gesprek niet helemaal zoals je wilde.  Jij en de leerkracht hebben tenslotte hetzelfde belang voor ogen: dat van je kind.

Ook leuk om te lezen:

HEMA stopt met jongens en meisjes label in kinderkleding

Een beetje voorbereiding is oké

Besef dat 10 minuten echt heel erg kort zijn. Voordat je het weet sta je weer buiten en heb je meer dan de helft niet kunnen vragen. Schrijf de belangrijkste dingen daarom van te voren op. Tien minuten is kort. Daarom kan het prettig zijn om van tevoren al een paar vragen op papier te zetten voor het 10-minutengesprek en probeer dit te beperken tot de echt belangrijke dingen. Stel ook vragen als je vindt dat de leerkracht te vaag is. Wat verstaat de juf er precies onder als je kind ‘heel druk’ is of ‘sociaal niet handig’ doet? Op die manier onstaan er geen misverstanden en sluit je met een veel fijner gevoel af.

 

Filed Under: Kind

Spannend! voor het eerst naar school

Obaby - Michelle

Het is een grote mijlpaal in het leven van je kind. 4 jaar worden betekend namelijk ook voor het eerst naar school. De eerste schooldag is natuurlijk heel spannend, zowel voor je kindje als voor jou als ouder. Vaak is je kindje al een paar keer geweest om te wennen in de nieuwe klas. 

Welke school kies jij?

Als je al een ouder kind op school hebt zitten is de keuze vaak niet moeilijk. Voor de meeste ouders is de afstand naar de school nog steeds het belangrijkste criterium. Als je in een buurt woont met veel kinderen die naar dezelfde school gaan, is het een groot voordeel als je kind daar wat steun aan heeft op school. Toch zijn er tegenwoordig veel soorten onderwijs en is, behalve de afstand, het belangrijk om te kijken of een andere vorm van onderwijs zoals Montessori of een Vrije School beter bij je kind past. Alle scholen hebben tegenwoordig uitgebreide informatiedagen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je  keuze.

Het is zover; de eerste schooldag!

Niet elk kind is met 4 jaar toe aan het echte werk. Voor de grote dag aanbreekt is het belangrijk dat je met je kindje praat over de school. Er zijn veel boekjes over de eerste schooldag en je kind zal hierdoor beter begrijpen wat er staat te gebeuren.  Ook kun je met school afspreken dat je kind de eerste tijd halve dagen naar school zal gaan. De meeste scholen werken hier wel aan mee. Om de overgang niet te groot te maken kun je beter proberen de eerste schooldag niet samen te laten vallen met andere belangrijke momenten. Een nieuw bed, een verhuizing én een eerste schooldag is voor veel kinderen te veel.

Ook leuk om te lezen: 

Zwangerschapsyoga: is het iets voor jou?

Zindelijk zijn

Van kinderen wordt verwacht dat ze als ze naar school zijn zindelijk zijn. Dit is lang niet bij alle kleuters het geval. Hier hoef je je als ouders dus niet druk om te maken. Op school moeten kinderen wel zelf naar de toilet. De juf of meester begrijpt heeft goed dat dit niet voor ieder kind al lukt. Zorg er voor dat hij altijd wat kleding bij zich heeft, een ongelukje is immers zo gebeurd. Doe je kind ’s ochtends een broek aan die hij zelf makkelijk aan- en uit kan trekken.

En dan: het afscheid

Vaak is het voor jou als ouder nog lastiger als voor je kind. Het afscheid nemen. Maak het afscheid niet te lang. Wanneer je kind de juf een handje heeft gegeven, op zijn stoeltje zit en je misschien een klein boekje hebt voorgelezen, neem dan afscheid en ga ook echt weg. Ga niet het moment onnodig rekken. De meeste kinderen zijn na de eerste schooldagen enorm moe. Alle nieuw indrukken en prikkels moeten worden verwerkt. Breng je kindje daarom lekker op tijd op bed om zo de volgende ochtend uitgerust weer aan de dag te beginnen!

Filed Under: Kind

Je kind buiten de vakantie om vrij? Je riskeert een boete..

Obaby - Michelle

Het zal maar net zo uitkomen omdat je écht niet anders kan vanwege je werk; je kind een dagje eerder vrij van school laten vanwege jullie vakantie. Of dat slim is is nog maar de vraag. Binnenkort kunnen ouders die hun kinderen thuishouden buiten de vakanties om, een boete riskeren.

Files en te duren vliegtickets

Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat ouders die hun kinderen thuishouden buiten de vakanties om, meteen een boete kunnen krijgen. De situatie nu is dat ouders eerst voor de rechter moeten komen bij dit zogenaamde “luxeverzuim” maar dit gaat dus veranderen.
Elk jaar houden duizenden ouders hun kinderen buiten vakantie om thuis. De reden is vaak dat gezinnen zo een dag eerder op vakantie kunnen, zonder mega files en veel duurdere vliegtickets.De laatst bekende cijfers hiervan zijn uit 2015-2016. In dat schooljaar waren er zesduizend meldingen van luxeverzuim.

100 euro boete per dag

Als de leerplichtambtenaar wordt ingelicht door de school krijg je als ouders eerst een waarschuwing. Bij de tweede keer moeten ouders nu voor de rechter verschijnen. Dit brengt veel kosten met zich mee, zoveel dat de boetes voor het verzuim nu meer kosten dan ze opbrengen. Het Openbaar Ministerie wil daarom dat hier verandering in komt en de leerplichtambtenaren opleiden om een boete uit te schrijven. Pas dus goed op bij 1 dagje extra verzuim, de boete zal ( zonder goede reden) rond de 100 euro bedragen.

Filed Under: Kind

De peuter pubertijd: Ik ben 2 en ik zeg nee!

Obaby - Michelle

Rondom de tweede verjaardag van kind kun je er niet meer om heen. Bij alles wat je voorstelt heeft je kind hét magische woord nee-woord ontdekt. Waar je voorheen nog alles voor elkaar kreeg bij je schattige dreumes merk je rond de tweede verjaardag een verandering. De Nee-fase is begonnen.

Ook interessant:

H&M kortingscode voor 15% korting

Ik zeg nee!

De Nee-fase is één van de belangrijkste kenmerken van de peuterpuberteit. Vaak gepaard met ander gedragsveranderingen zoals niet meer willen slapen ’s middags, driftbuien, stemmingswisselingen en dwarsliggen. Bij de meeste kinderen begint deze fase rondom de tweede verjaardag. Maar is hoop: vaak rond de vierde verjaardag is het voorbij…

Een eigen persoon

Waarom verandert je engel eigenlijk opeens in een bengel? Dit heeft te maken met de ontwikkeling van je kind. De In de peuterpuberteit ontdekt je peuter namelijk dat hij een éigen persoon is. Door jou vooral veel tegen te spreken en overal nee op te zeggen verklaart je peuter jou zijn onafhankelijkheid. Als je het zo bekijkt is de peuterpuberteit eigenlijk één grote onafhankelijkheidsverklaring.  Bedenk wel dat je kind niet vervelend doet om jou te pesten, hij is gewoon hard bezig een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen.

Wat kun je beter niet doen?

Alhoewel het verleidelijk is om te beginnen met consequent en duidelijk zijn is het beter om je kind niet te straffen. Straffen is een negatieve vorm van aandacht. Je kind zal zich de volgende keer weer vervelend en dwars gaan gedragen om jou aandacht zo te krijgen. Zit je kind midden in een dwarse peuter bui, dan heeft onderhandelen geen zin. Toegeven aan wat het wil, is ook geen handige oplossing. Daardoor krijgen kinderen in de gaten dat driftig en dwars zijn een manier is om zijn zin te krijgen. En dat is natuurlijk ook niet wat je wilt.

Wat kun je dan wel doen?

  • Probeer, hoe moeilijk ook, negatief gedrag te negeren.
  • Afleiding werkt: probeer een driftbui op voor te zijn door je kind op tijd af te leiden.
  • Beloon je kind als het goed gaat! Voor het Voor het zelfbeeld van je kind is het heel goed om positief gedrag te belonen. Vertel je peuter bijvoorbeeld dat je het knap vindt dat ze haar eigen jas heeft aangedaan.
  • Als je iets gedaan wilt krijgen van je kind, is het beter om het niet de kans te geven om ‘nee’ te zeggen. In plaats van te zeggen: “Wat wil je op je boterham” kun je bijvoorbeeld de keuze geven uit twee dingen: ‘Wil je de kaas of smeerworst op brood?’
  • Peuters vinden het fijn om zo veel mogelijk “zelluf”  te doen. Geef je kind die kans!  Dit is enorm belangrijk voor het zelfvertrouwen.

Beeld: Publicdomainpictures

Filed Under: Kind

De scholen beginnen weer: fiets de route met je kind!

Obaby - Michelle

De vakantie zit er helaas weer bijna op. Deze week gaan kinderen uit regio midden Nederland weer naar school. Volgende week start regio zuid en de week daarop regio noord. Belangenorganisatie Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om de schoolroute met hun kinderen te oefenen, zeker als ze na de zomervakantie naar een nieuwe school gaan.

Middag- en avondspits

In september is onder twaalfjarigen het aantal slachtoffers aanmerkelijk hoger dan in andere maanden en andere leeftijdsgroepen’, zegt verkeerskundige Maura van Strijp van het instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV). ‘Ook zien we dat er in de middag- en avondspits meer slachtoffers vallen dan in de ochtendspits.’

Brugpiepers

De kinderen die voor het eerst naar de middelbare school gaan, vormen  de grootste risicogroep. Ze kennen de route nog niet goed, en vaak is de middelbare school verder weg dan de basisschool en de reis dus ook langer. Controleer als ouders ook de fiets van je kind: werken de remmen nog goed? Zijn het zadel en het stuur nog op de juiste hoogte afgesteld? En ook belangrijk voor de komende periode: is de verlichting oké?

Appen op de fiets

Veilig Verkeer Nederland adviseert ook duidelijke afspraken te maken over het gebruik van de telefoon tijdens het fietsen. ‘Door al fietsend te appen en te mailen mis je hele stukken.’ Ook muziek luisteren tijdens het fietsen kan enorm afleiden: ‘Doordat je het verkeer om je heen niet hoort en niet waarneemt als je een nieuwe song opzoekt.’ En ja, ouders zouden het goede voorbeeld moeten geven, dat helpt enorm. Zowel op de fiets als in de auto.

Beeld: Pixabay

Filed Under: Geen categorie, Kind

Vakantie voorbij? Zo kom je weer in het ritme!

Obaby - Michelle

Terwijl het ene kind niet kan wachten tot het zover is, ziet het andere kind er als een berg tegenop. De vakantie zit erop en het is weer tijd om naar school te gaan. Een nieuwe klas, een nieuwe meester of juf of misschien wel een nieuwe school. Ook voor ouders valt het ook niet altijd mee om je kind weer iedere dag weg te brengen, terwijl je zo van hem of haar genoten hebt op vakantie. 

Tips om weer in normale ritme te komen

1. Sluit de vakantie bijvoorbeeld echt af met een speciale dag. Vraag aan je kinderen wat ze graag op de laatste vakantiedag willen doen. Ook kun je samen de foto’s bekijken en alvast praten over de volgende vakantie. Het is zo makkelijker, zeker voor jonge kinderen, om te begrijpen dat de vakantie nu echt is afgelopen.

2. Bij de vakantie horen lange gezellige zomeravonden en laat naar bed gaan, heerlijk! Om alvast te wennen aan nieuwe bedtijd, breng je in de laatste vakantieweek deze tijd stapje voor stapje terug tot de normale tijd. De start van het nieuwe schooljaar vreet energie; daar kan je dus maar beter zonder slaaptekort aan beginnen.

3. Weer op tijd naar bed en weer naar school, dat is misschien niet zo leuk. Praat hier over met je kind, lees een boekje over weer naar school gaan voor. Vraag ze wat er leuk is aan school. Hoe de nieuwe juf of meester heet en wie er allemaal in de nieuwe klas zitten.

4. Maak het onderwerp ‘school’ leuker door ze een aantal doelen te stellen. Welke woorden wil je het eerst leren schrijven? Zijn er tafels die je wilt leren? Wil je nieuwe vriendjes maken? Ga hier luchtig mee om.

5. Maak een duidelijk schema of weekplanner om het nieuwe ritme onder de knie te krijgen: wie heeft wanneer gymles, schoolzwemmen, voetbaltraining, etc. Hang het op een zichtbare plek op. Ook erg handig voor jezelf om het overzicht te bewaren.

6. Maak je niet te druk over het feit dat ze niet meteen goed in het oude ritme zitten, maar maak duidelijke afspraken. Kan je kind niet meer slapen om 8 uur omdat het in de vakantie 10 uur werd, spreek dan af dat je kind niet hoeft te slapen, maar wel op zijn kamer in zijn bed is. Zo komt je kind tot rust en uiteindelijk zal hij ook wel weer in het oude ritme komen.

7. Niet alleen je kinderen, maar ook jij moet weer wennen aan het ‘normale’ ritme. Geef ook jezelf tijd en rust om weer terug te rollen in de regelmaat van school.

8. Boek een vakantie bij Epedia met deze unieke Expedia kortingscode!

Beeld: Pixabay

Filed Under: Kind

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

hollandse molen Leuk dat je er bent! Ik ben Michelle Rood; moeder en beauty & fashion addict en in het dagelijks leven freelance copywriter voor diverse bekende blogs. Op Obaby lees je dagelijks over het o.a het moederschap, opvoeden, fashion en lifestyle. Hier vindt je oprechte informatie, handige tips en meer. Heb je interesse in een samenwerking of heb je vragen? Mail mij dan! Enjoy!

Kortingscodes & Aanbiedingen

  • Kortingscode Internet-bikes
  • Kortingscode Haarshop
  • Kortingscode Gymshark
  • Kortingscode Europarcs
  • Kortingscode Alternate
  • Kortingscode Alamo
  • Kortingscode Yoursurpise
  • Kortingscode Sascha
  • Kortingscode Miinto
  • Kortingscode Hema
  • Kortingscode Verf.nl
  • Kortingscode Scapino
  • Kortingscode Shein
  • Kortingscode Mango
  • Kortingscode H&M

Ook leuk om te lezen:

Scheidingsvalkuilen voor elke ouder

Natuurlijk hoop je oud te worden met je vader of moeder van je kinderen. Feit is alleen nog steeds dat 30 … [Lees meer ...] about Scheidingsvalkuilen voor elke ouder

Nagellakverbod voor Engelse Kate Middleton

Als je goed kijkt naar haar handen zul je zien dat de Engelse Kate Middleton nooit nagellak draagt tijdens … [Lees meer ...] about Nagellakverbod voor Engelse Kate Middleton

Reserveren voor een plek in attractie bij De Efteling?

We kennen het allemaal. Urenlang wachten met je kind bij je favoriete attractie in De Efteling. De wachttijden … [Lees meer ...] about Reserveren voor een plek in attractie bij De Efteling?

Ivanka Trump heet eigenlijk anders..

De dochter van president Trump, Ivanka Trump, heet eigenlijk anders. Ze heet namelijk Ivana, net als haar … [Lees meer ...] about Ivanka Trump heet eigenlijk anders..

Microsoft Nederland perfecte werkgever voor kersverse vaders!

Aanstaande vaders én kersverse vaders die werken bij Microsoft Nederland beginnen 2018 goed: de … [Lees meer ...] about Microsoft Nederland perfecte werkgever voor kersverse vaders!

Eindelijk een foto van Enrique Iglesias en Anna Kournikova’s tweeling!

Vanuit het niets leken oud-tennisster Anna Kournikova en Enrique Iglesias vorig jaar december de kersverse … [Lees meer ...] about Eindelijk een foto van Enrique Iglesias en Anna Kournikova’s tweeling!

Copyright © 2020 · Obaby.nl